Engbergen Proms

  • Wanneer: Zaterdag 18 juni 2022 van 20:30 - 23:30 uur
  • Locatie: Openluchttheater Engbergen

Op zaterdag 18 juni 2022 treed voor u op het Symphonisch Blaasorkest Gaanderen. Na een daverend succes in ons jubileumjaar 2018 kon een vervolg niet uitblijven. Onder de naam ENGBERGEN PROMS verzorgt het orkest samen met een aantal gasten en zelfs een heel koor voor een avond die u als muziek- en theaterliefhebber niet mag missen. Symfonisch Blaasorkest Gaanderen is een springlevende vereniging en telt ca. 120 leden, waarvan er zo’n 65 musiceren in het groot orkest dat op 18 juni optreedt. Het orkest staat onder de inspirerende leiding van haar vaste dirigent Joop Boerstoel en speelt sinds 1975 onafgebroken in de 1e Divisie van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO).

Yara Beeks

Al voor haar versie van Hallelujah in 2016 op YouTube verscheen, richtte Yara zich op een carrière in de muziek. Na het meedoen en winnen van verschillende talentenjachten bracht Yara in 2018 haar eerste single Only Love uit. Dit was een samenwerking met de Engelse singer/songwriter Mike Toole waarmee zij meerdere tours heeft gedaan op Mallorca. Het is rond die tijd dat ze de style ontdekt die het beste bij haar past. Country muziek is een perfecte match voor haar heldere stem. In 2019 bracht Yara haar eerste eigen geschreven single The Long Road uit. Een lied dat het verhaal verteld over de lange weg die zij aflegt om de artiest te worden die ze wil zijn. Als singer/songwriter schrijft Yara over algemene dingen uit haar leven. Soms is muziek de beste troost zoals je kunt horen in haar single Last Tear. Op 21 mei 2021 verscheen haar nieuwste single Where Does The Time Go.

Ben Lukassen

Ben Lukassen is een uit Ulft afkomstige singer / songwriter die zingt in het Achterhoeks / Liemers – dialect. De meeste mensen zullen Ben Lukassen kennen van het lied ‘Kleine Keerltjes’.
‘Kleine Keerltjes’ werd een Nr. 1-hit in de Optimaal FM – hitlijst en wordt al jaren verkozen in de Gelderse Top 100 lijst van Omroep Gelderland. Ben schrijft liedjes vanuit zijn natuur. Recht uit het hart, subtiel en open, met veel gevoel voor ritme en taal. Hij maakt en begeleidt zijn liedjes met gitaar en piano.  Na de albums ‘In zachte klanken’ en ‘Zon’ verscheen in 2016 het album ‘Goed ni-js’ met het nummer ‘ ’t N-js van alle lieve mensen’, dat bekroond werd met cultuurprijs ’De Gelderse Kleiroze 2016’.

Emma Lukassen

Sinds twee jaar brengt Emma Lukassen haar muziek uit onder de naam Emma Luca. In maart bracht ze haar EP ‘discography’ uit, een EP vol discopop. Deze nummers zijn o.a. al gedraaid door Radio 10, NPO radio 2, radio 3FM en Q-music. Haar doel is om de disco/ soul en funk van vroeger terug te brengen in haar eigen moderne jasje van nu. Deze nummers brengt ze normaal gesproken samen met haar band. 18 juni zal ze twee covers doen met het orkest en samen met haar gitarist Wies Knipping twee eigen nummers ter gehore brengen.

Abbey Wednesday

Abbey Wednesday is een popkoor dat in Ulft repeteert. Het bestaat sinds 1995 en is ontstaan uit een vriendengroep die een dirigent zocht en één van de eerste popkoren in de regio startte. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot een gerenommeerd koor met een behoorlijke staat van dienst.Het koor zingt onder leiding van dirigente Emma Lukassen en gitarist Wies Knipping zelf bewerkte popnummers van diverse bekende artiesten. Tevens is er bij grote optredens een eigen band waarmee opgetreden wordt. Abbey Wednesday brengt nummers van Adele, Kensington, Queen, Abba, enz. in eigen bewerkingen ten gehore. De meeste songs zijn 4 tot 6 stemmig. Het koor organiseert eigen concerten of geeft een gastoptreden bij muziekevenementen.

Luc ten Brinck

Luc ten Brinck, voorheen zanger gitarist van de band Quiet is meestal te horen met eigen teksten en met eigen muziek. Met Quiet nam hij een aantal cd’s op met eigen, veelal akoestisch, werk. 18 juni zal hij een aantal covers doen met het gehele orkest en ook een solo nummer. Zijn eigen muziek kun je het beste omschrijven als singer-songwriter. Zichzelf begeleidend op gitaar komen alledaagse onderwerpen voorbij.

Datum: Zaterdag 18 juni 2022
Inloop: 19:30
Aanvang 20:30
Entree € 15,00
Tickets bestellen: Flextickets

 

 

 

Ontdek

Historie

Historie

In de jaren vijftig van de vorige eeuw, werd door het toenmalige oranjecomité van Gendringen het idee geopperd om in het Engbergse bos een mogelijkheid te creëren voor bijvoorbeeld een zanguitvoering of een toneelstuk.

Meer
Verhuur

Verhuur

Het is mogelijk ons gebouw met omliggend terrein onder bepaalde voorwaarden te huren. Het is tevens mogelijk om een parachute te huren. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden of vul het aanvraagformulier in.

Meer
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen