Weekeinde vol met concerten in het Openluchttheater

Het is alweer september, het seizoen zit er al weer bijna op. Vrijdag 26 oktober sluiten wij het seizoen af met het Oktoberfest Engbergen.

Voor het zover is, staat ons eerst nog een mooi muzikaal weekeinde te wachten! 

Donateurs van Openluchttheater Engbergen let op !
Enkel op zaterdag kunnen de donateurskaarten nog ingeleverd worden dit seizoen 

Vrijdag 14 september starten we met Mooi Koor Man + gasten **
Zaterdag 15 september is het de beurt aan The Eagles Tribute in OLT Engbergen
Wilt u alvast in stemming komen voor dit bijzondere optreden? Klik dan op de navolgende link: https://www.youtube.com/watch?v=Fo6UUwvHpYs
Zondag 16 september sluiten we af met het Najaarsconcert Iesellander Muzikanten **

**Deze optredens worden georganiseerd door derden, de donateurskaarten van Openluchttheater Engbergen zijn hiervoor niet geldig.

Meld je aan voor de evenemten en blijf op de hoogte.

Koop via deze link direct kaarten in de voorverkoop 👉https://bit.ly/2qrCJdr

Zaterdag 8 september optreden David Bowie Tributeband Starmen

Van Ziggy Stardust tot Rebel Rebel en van Let’s Dance tot I’m Afraid Of Americans. 
De muziek van David Bowie moet je live horen en dat is aan StarMen wel toevertrouwd. 

StarMen bestaat uit een groep muzikanten, die naast hun eigen muzikale activiteiten hun bewondering voor de muzikale genius Bowie gemeen hebben.
Vanaf het moment dat David Bowie zelf al jaren niet meer met zijn oeuvre naar buiten trad besloten zij om met de hoogtepunten uit 40 jaar Bowie het podium op te gaan. 
Al decennia lang actief in bands als AA & the Doctors, Social Security, La Danza Moderna, Crocodile Smile, de Jazzpolitie en de Happy Tunes kun je stellen dat het met de interpretatie en uitvoering van Bowie’s repertoire wel goed zit.
Space Oddity, Changes, Ziggy Stardust, Jean Genie, Rebel Rebel, Fame, Golden Years, China Girl, Heroes, Let’s Dance, Absolute Beginners, The Man Who Sold The World,Starmen rockt, funkt en dampt zijn weg door 40 jaar pophistorie en laat je horen dat de muziek van de Thin White Duke altijd indrukwekkend en spannend blijft.

Put on your red shoes and dance the blues !

StarMen is:
Roel Schiethart: lead vocals
Klaas Post: guitar, vocals
Henk de Graaf: bass
Kid van Hees: drums, vocals
Bart Smits: keys, vocals

🎉 zaterdag 8 september
🎉 aanvang 20:00
🎉 voorverkoop: € 12,50 (excl servicekosten) 
🎉 avondkassa: € 17,50

Online tickets:
Via Eventgoose

Voorverkoopadressen:
Blumer Electro, Grotestraat 47, Gendringen
Lukassen Diervoeders, Hutteweg 2-4, Ulft

De voorverkoopadressen rekenen € 1,- servicekosten

Jubileum weekeinde 60 jaar Openluchttheater

In het weekend van 29 en 30 juni en 1 juli herdenkt de Stichting Openluchttheater Engbergen het feit dat 60 jaar geleden het theater officieel geopend werd door burgemeester Cramwinckel.

Zij doet dit samen met het Oude IJsselstreek Muziekfestival dat ook jarenlang gebruik maakte van het openluchttheater en voor deze keer er weer naar terugkeert. Samen zorgen zij voor een overvol weekend met voor elk wat wils.

Vrijdag opent het Oude IJsselstreek Muziekfestival met een optreden van het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen met de lokale solisten Valentine Reijers, Luc ten Brinck, Emma Lukassen en Robin Slutter. Deze voorstelling is geheel volgens de traditie van het Muziekfestival vrij toegankelijk.

Voor details over deze avond klik op de volgende link:
 https://www.openluchttheater-engbergen.nl/gaanderenssymfonieorkest/

Zaterdag is het de beurt aan de het OLT Engbergen. Onder het motto “Engbergen zingt Hollands” staan optredens van Djaimy Veugelink, Dani Raben, Belinda Kinnaer, Stef Ekkel en Fortuna Doetinchem.

Voor details over deze avond klik op de volgende link: https://www.openluchttheater-engbergen.nl/engbergen-zingt-hollands/

Zondagmorgen organiseert het Muziekfestival de in dit kader bekende Oecumenische dienst.

De middag is dan voor de jongste jeugd. Sander en Barry van Warboel zullen samen met hen een uurtje zingen en dansen. De heren zorgen al jaren voor een goed gevulde tribune. Het belooft vast weer een bijzonder uurtje te worden.

Entree: €5,-
Kinderen t/m 12 jaar gratis!

Geen voorverkoop, enkel aan de dagkassa.

De Stichting Oude Ijsselstreek Muziekfestival en de Stichting Openluchttheater Engbergen zijn blijft dit weekend samen voor de bezoekers te mogen organiseren

Voorstelling ABBA is uitverkocht

Voor alle liefhebbers van Abba die nog geen kaartje hebben gekocht, hebben wij een vervelende mededeling. Het concert is helemaal uitverkocht!

Er zijn ook geen kaarten beschikbaar vanavond aan de kassa. Indien u nog geen kaartje heeft, heeft het ook geen zin om vanavond te komen dus.

Voor alle gelukkige liefhebbers, die vanavond wel komen: in ons theater kunt u niet pinnen! Munten om de consumpties mee te betalen kunnen alleen contant worden afgerekend! De munten kosten € 2,00 per stuk.

2 Nieuwe sponsoren voor Openluchttheater Engbergen

Wij zijn blij om te kunnen melden dat Podotherapie Sohilait (http://podotherapiesohilait.nl/) en de firma Green, In Green zijn de krachten van twee Achterhoekse bedrijven Wissing Tuinen en Groendesign Eric Ticheloven gebundeld. (https://www.greenm2.nl/) bereid zijn om het Openluchttheater Engbergen financieel te steunen.

Wij danken deze 2 bedrijven van harte voor hun steun aan ons Openluchttheater. 
Zonder de steun van onze sponsoren zou het niet mogelijk zijn om voorstellingen te organiseren.

CCR Tribute in OLT Engbergen

Met Callahan Clearwater Revival ga je terug naar de tijd van de onvervalste Roots Rock. Klassiekers als Fortunate Son, Suzie Q, Born On The Bayou, Bad Moon Rising, Hey Tonight en Down On The Corner maken allemaal onderdeel uit van de eindeloos lange lijst met hits van Creedence Clearwater Revival. Wanneer je je ogen sluit dan hoor je de vroegere John Fogerty en CCR. De muziek wordt vanuit de basis overgebracht door de vier Achterhoekse muzikanten van Callahan Clearwater Revival: Jan Willem Lichtenberg (zang/gitaar), Leon Huitink (drums), Marc Schenk (gitaar), Erikjan Luiten (bas).

Voorprogramma:
‘Common Ilse’ bestaat uit 4 enthousiaste muzikanten die op hun repertoire in hun eigen band LinK verschillende nummers van Ilse de Lange hebben staan. Zij kwamen op het idee en aangemoedigd door enthousiast publiek om optredens te verzorgen met alleen maar nummers van Ilse; hits en covers. Zij nemen u mee o.a. met nummers als Livin on love, Sharp dressed man, Next to me, Flying blind, en World of hurt. Common Ilse bestaat uit Dick Smits (drums), Henri Smit (bas/zang), Arjan Scheurs ( gitaar/zang) en Linda Scholten (zang en akoestische gitaar)

🎉 vrijdag 25 mei
🎉 aanvang 20:00
🎉 voorverkoop: € 12,50 (excl servicekosten) 
🎉 avondkassa: € 17,50

Online tickets: https://goo.gl/DygmqG

Voorverkoopadressen:
Blumer Electro, Grotestraat 47, Gendringen
Lukassen Diervoeders, Hutteweg 2-4, Ulft

De voorverkoopadressen rekenen € 1,- servicekosten

Tweede Pinksterdag is de Pareldag Oude IJsselstreek

Het is een prachtige fietstocht waarbij de ‘Parels’ van Gendringen, Voorst en Megchelen onderweg te bezoeken zijn.
Het zijn ‘Parels’ op het gebied van cultuur en natuur.
Ze zijn zeer divers van aard.
Er valt te denken aan een natuurgebied waar de IVN het nodige over verteld, er is toneel, muziek, er zijn exposities, de molen in Voorst is open, bij Nico Wissing is de ontwerpstudio en de landschapstuin geopend en zal er een expositie Arcadie in de Achterhoek zijn, bij het Lohr is een golfclinic, bij Limousin Vleesveebedrijf Keuper wordt een rondleiding gegeven en laat men zien wat er schuilgaat achter het Beter Leven Keurmerk, er is een kleine rommelmarkt bij Vita Verde en de Moezekottel is geopend met een extra activiteit. En zo nog veel meer!

De route is gratis verkrijgbaar op 17 en 18 mei bij de VVV Ulft en bij de start tweede Pinksterdag in Openluchttheater Engbergen te Gendringen.

Colour Beats voor schooljeugd in Openluchttheater Engbergen

In het kader van 60 jaar OLT Engbergen biedt het Openluchttheater de schooljeugd de voorstelling Coulour Beats van De Klankenkaravaan aan.
De voorstelling staat gepland op donderdag 24 mei om 10.30 uur.

Coulour Beats met De Klankenkaravaan ;
In korte tijd groots resultaat!

De Klankenkaravaan verzorgt met plezier een spetterend muzikaal feest: ‘colourbeats’ Tijdens dit unieke programma spelen alle deelnemers samen als één orkest.

De Klankenkaravaan komt met een bus vol boomwhackers, trommels en gekleurde emmers en verzorgt allereerst een gezamenlijke opening met live muziek!

Vervolgens start de workshop met bodybeats en boomwhackers.
Voor alle deelnemers is er natuurlijk een boomwhacker, een gekleurde kunststof buis waar je op laagdrempelig wijze muziek mee kunt maken.

Nadat we goed geoefend hebben is het tijd om af te sluiten met een dynamisch samenspel.
Wanneer alle kleuren en ritmes bij elkaar komen ontstaat er een vrolijke en swingende beat!

Rabo Clubkascampagne

Ook dit jaar doet Openluchttheater Engbergen weer mee met de Rabo Clubkascampagne. Tussen 5 en 19 april kan er weer worden gestemd voor het Openluchttheater Engbergen in deze Clubkasactie van Rabobank Graafschap.

Leden van Rabobank Graafschap krijgen elk 5 stemmen en mogen maximaal 2 stemmen aan eenzelfde doel geven. Met minstens 10 stemmen delen we mee in de prijzenpot van € 150.000,-

GEEF ONS UW STEM, 
ZODAT WIJ OPTREDENS KUNNEN BLIJVEN ORGANISEREN IN ONS THEATER!

Alvast hartelijk bedankt!