Openluchttheater Engbergen ontvangt basisscholen.

Voor het tweede jaar ontvangt het Openluchttheater Engbergen op donderdag 20 juni basisscholen uit de gemeente Oude IJsselstreek.

Het bestuur van de Stichting Openluchttheater Engbergen wil midden in de maatschappij staan. Dit betekent dat ze er onderdeel van moet zijn. Vorig jaar besloot het een voostelling te geven voor de basisschoolleerlingen. Het repons was toen geweldig, een theater dat bevolkt werd door 850 leerlingen.”Wat een geweldig gezicht. Het theater vol met enthousiaste kinderen” aldus Gerard Klaassen. 20 Juni vindt de happening voor de tweede keer plaats en wederom is de belangstelling groot. Het theater is nu niet één keer vol, maar liefst twee keer. “Wij zijn bijzonder vereerd met zo’n respons. Geweldig dat wij op deze manier onze jeugd kennis kunnen laten maken met ons theater en samen kunnen genieten” ,aldus Gerard. De organisatie gebeurt in nauwe samenwerking met de Stichting Kick. Jan Hesseling van de stichting hierover: “Wij willen zoveel mogelijk samenwerken met partijen in onze directe omgeving. Deze bieden veel mogelijkheden voor cultuureducatie en daar willen we graag ruimte voor creëren. Op deze manier participeren “cultuurdragers” in de gemeente Oude-IJsselstreek in de scholen”

Het ensemble “Samba Salad” speelt de voorstelling “Mambo Jambo”
Mambo Jambo zorgt voor zomerkriebels die zo kietelen dat er niets anders opzit dan dansen en meezingen. De ultieme familiefestival band van Samba Salad!
Van Merengue tot Flamenco en van Samba tot Calypso! Voeten van de vloer met… Mambo Jambo! Flamenco, afro, samba, salsa, reggae, pop, jazz en calypso gespeeld door professionele musici met aansprekende teksten voor kinderen. Kom swingen en zingen op de dansvloer! Samba Salad’s Mambo Jambo band brengt – met kleine of grote bezetting aan muzikanten – nieuwe en oude liedjes in een nieuw jasje tijdens een swingend pretconcert