Winterfair Engbergen geeft een warm gevoel

De vele duizenden bezoekers die de vorige edities van de Winterfair in het Engberger bos hebben bezocht, vielen van de ene in de andere verbazing. Dat gaat ook zeker de komende editie gebeuren. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november wordt er weer een twee kilometerlange wandelroute door het bos sfeervol uitgelicht. Tijdens deze wandeling kunnen bezoekers kennismaken met een vijftigtal standhouders, genieten van lekker eten drinken en van afwisselende optredens. Tussen 17.00 en 22.00 uur is het goed toeven in het buitengebied tussen Gendringen en Voorst.
Het is werkelijke prachtig om te zien hoe kunstzinnig men met licht om kan gaan, de vorige vier jaargangen hebben aangetoond dat de organisatie steeds een stapje extra wil zetten. Dat belooft dus iets voor de komende editie. “Ja, we proberen steeds iets nieuws te verzinnen, bezoekers die terugkomen moeten niet exact hetzelfde te zien krijgen als het jaar ervoor. We zijn daar met veel vrijwilligers verdeeld over diverse commissies best druk mee. Tijdens de fair zelf zijn we met ongeveer 40 vrijwilligers ”, geeft Gerard Klaassen namens de organisatie aan.
Marianne Visser van het organisatiecomité licht vast een tipje van de sluier op: Vanaf de parkeerplaats lopend richting kasteelpoort kijkt u naar prachtig verlichte fonteinen op het water en de verlichte bosranden. Eenmaal door de kasteelpoort begint de sfeervol verlichte wandeling met diverse lichtobjecten en loopt u richting het Van Bonveld. Op dit grote veld staan standhouders, wordt er goed voor de inwendige mens gezorgd en vindt er magie plaats. De route vervolgend komen we op het terrein van de bijenstal waar naast de bijenstal standhouders staan. Daarna lopen we over de prachtig verlichte heuvelrug in het bos waar we verrast zullen worden en waar de kinderen wat lekkers kunnen verdienen bij de ijskoningin. Vanuit het bos komen we op de Bosweg met standhouders. Lopend richting Openluchttheater is het griezelen in het heksenlaantje. In het Openluchttheater kunt u naast standhouders genieten van muziek onder het genot van een drankje. De route vervolgen we door een prachtig boslaantje waar het volop genieten is van licht op bijpassende muziek. Het boslaantje komt uit op een plek met kermisactiviteiten. Vervolgens lopen we weer via de heuvelrug van het bos richting Bosweg met onderweg een pleintje met standhouders. Eenmaal weer op de Bosweg loopt de route terug richting het Van Bonveld en kasteelpoort, tevens einde van de wandelroute
De route is dit jaar iets anders dan vorig jaar, deze zal duidelijk worden aangegeven. Wij vragen onze bezoekers zich aan de aangegeven route te houden. Dit voorkomt onnodige opstoppingen.
Een groot aantal bezoekers, betekent ook veel verkeer en dus moeten er voldoende parkeerplaatsen zijn. “In het verleden stonden de auto’s tot ver in Gendringen, maar sinds vorig jaar hebben we beschikking over een groot stuk weiland naast het Paardensportcentrum Diekshuus aan de Ulftseweg . Daar kan dan tegen een kleine vergoeding redelijk dichtbij geparkeerd worden. Dat is voor veel mensen, zeker de ouderen onder ons, een groot voordeel. De verkeersregelaars verwijzen u eventueel naar de invalideparkeerplaats. Nu maar hopen dat het weer goed is. Als het hard regent of extreem koud is, zien we dat terug aan de bezoekersaantallen.”
Wij hopen ook dit keer dat de bezoekers weer enthousiast naar huis gaan en in hun omgeving vertellen hoe mooi en gezellig het was. Veel enthousiaste bezoekers is ook goed voor de ondernemers en verenigingen die er staan. Sommige ondernemers komen van ver buiten de regio, die verwachten een groot publiek. Als we op 10 november na 22.00 uur de lampjes doven, gaan we langzaam nadenken over de 6e editie”, eindigt een enthousiaste Gerard.