Culturele ANBI sinds 2013

Algemene gegevens

Naam van de instelling: Stichting Openluchttheater Engbergen
Vestiging:  Bosweg 5a, 7083 AB Voorst (gemeente Oude IJsselstreek)
Postadres: Molenweg 20, 7084 AV Breedenbroek
RSIN-nummer: 4404221
Telefoon: 06-12836451
Website: www.openluchttheater-engbergen.nl

Doelstelling :

1. De stichting heeft ten doel het in stand houden en verbeteren van een openluchttheater met daarbij gelegen verdere opstallen, liggende op het gemeentelijk wandelpark Engbergen te Gendringen,
2. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het voor meerdere doelen te gebruiken of doen gebruiken van het openluchttheater “Engbergen” met daarbij gelegen verdere opstallen nabij het dorp Gendringen en deze te onderhouden. Wordende elk oogmerk om winst te behalen, anders dan als middel het doel der stichting te verwezenlijken, uitdrukkelijk uitgesloten.

Beleidsplan :

Bekijk hier het beleidsplan voor de periode 2020-2024.

Jaarverslag 2022

Na de harde lockdown in december 2021 werden de regels weer wat versoepeld en zo begon het Openluchttheater met zin en hoop op een mooi  theaterseizoen het jaar 2022.

Tijdens onze doe- dag werd samen met vrijwilligers het Theater seizoen klaar gemaakt.

Mei 2022 was de start van het seizoen met Amfipop: Mokes Sweetmilk  Frantic Vermin en Moonradio traden op in het theater. De programmacommissie heeft haar best gedaan om een zo breed mogelijk aanbod te programmeren.

Wij kregen te maken met een tegenvallende kaartverkoop, wat ons deed besluiten om het optreden van de band Hazes (tribute to Andre Hazes) te annuleren en te verplaatsen naar 2023.

Ben Lukassen & Joop Boxstart traden met hun show “De Horizon” op in het Theater en ook daar; ondanks het feit dat de liedjes in het dialect erg in de smaak vielen bij het publiek, viel de kaartverkoop tegen. Fun Family en Engbergen Proms volgden met hun optredens in de maand juni. Het Symphonisch  Blaasorkest Gaanderen met een koor en solo gastartiesten beleefden een mooie zomeravond in ons Theater.

Ondertussen waren we hard aan het werk geweest om de overkapping de chute weer eens te repareren. De chute inmiddels al vele jaren in gebruik had wel zijn beste tijd gehad, en toch lukte het een aantal vrijwilligers om de chute weer gebruiksklaar te krijgen voor dit seizoen

De Gemeente heeft het gebouw voorzien van een nieuwe dakbedekking en aan de linkerkant van het gebouw de draairamen vervangen door thermopane glas en in het najaar is alles weer geschilderd zodat het gebouw er weer fris bijstaat.

Overal in het land bleef de kaartverkoop voor theater kunst en cultuuractiviteiten achter, vergeleken bij de periodes voor corona. Veel evenementen werden doorgeschoven naar dit jaar en veel mensen hadden nog kaarten van de voorgaande jaren voor allerlei activiteiten.

Wij hielden ons hart een beetje vast en hoopten op een ommekeer. En daar was op 25 juni de band  Neil Diamond  Memories en zagen wij als vrijwilligers het publiek in volle glorie mee zingend en dansend op het nummer Sweet Caroline. Wat tof.

De kindervoorstelling Warboel trok weer veel publiek en wat een vrolijkheid met Barry en Sander in ons Theater. Ook de Musical Productie Gaanderen zongen prachtige nummers van verschillende musicals. Juli sloten wij af met de tribute band TOTO met zo’n 300 bezoekers.

Eind augustus traden Diamanten der Volksmusik op in het theater met o.a.  Michel Wolsink.

In september kregen we een afzegging van de tribute band Deep Purple, zij konden op een tournee in België wat meer geld verdienen en kozen ervoor om daarvoor te gaan. Ondanks het feit dat de chute weer gaten en scheuren vertoonden en de regen ook aanwezig was hadden wij op vrijdag 9 september een prachtige avond met de muziek van Herman Brood:  The Wild Romance.

Overal achter de instrumenten lag veel plastic om er zeker van te zijn dat er geen water op zou komen. Pfffff dat was best heel spannend.

In het weekend van 16 17 en 18 september werd door een derde partij Het Dreamfestival georganiseerd. Een festival waarin verbinden en creëren centraal staat.

In september nog 2 optredens en een kindervoorstelling  te gaan en de chute was nu dan ook,  echt ter ziele.

Wat te doen: het lukte ons om voor de laatste voorstellingen een chute te lenen. Met dank aan Niek Vriezen.  Ook deze chute was niet geheel waterdicht. Bauke Bakker & the Soul Cages ( tribute to Sting & the Police ) traden op. Het was een geweldig optreden met ook een geweldig publiek die volop genoten.  De voorstelling Peter en de Wolf in het dialect was een cadeautje van Erfgoedcentrum Achterhoek en de Liemers voor alle basisschoolkinderen. En wat was het leuk: Henk Muileman die het verhaal voorlas in samenwerking met het Berkellands Muziekensemble.

Het theaterseizoen zou afgesloten worden met Calling Elvis Tribute Band (Kees Versluijs) maar helaas door corona bij 1 van de bandleden kon het optreden niet doorgaan en hebben wij dit optreden doorgeschoven naar 24 juni 2023.

Op weg in 2023 zullen we alle mogelijkheden die we hebben om te zorgen dat het Theater een nieuwe overkapping krijgt aangrijpen.  Wij hebben het vertrouwen dat dit in samenwerking met de Gemeente met Sponsoren en Donateurs  en met onze Vrijwilligers het komende jaar een muzikaal en cultureel jaar vol ontmoetingen en plezier gaat worden.

Een theater voor door en van ons allemaal!

Met positieve gedachten sluiten wij 2022 af.

 

Bestuur van de stichting,

Voorzitter: Joke Seinen
Penningmeester: Rijn Hagedoorn
Secretariaat: Vacature

Adviseur: Rob Berentsen
Adviseur: Gerard Klaasen

Bestuurders worden benoemd voor onbepaalde tijd.
De bestuurders ontvangen geen vergoeding voor hun werk voor het openluchttheater.
Bestuur vergadert  maandelijks  en meer naar behoefte.
Aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters

 

ANBI

Stichting openluchttheater Engbergen staat ingeschreven bij de Belastingdienst als Algemeen Nut Beogende Instelling met registratienummer  Rsin; 4404221

Daardoor kunnen onze donateurs gebruik maken van de extra fiscale aftrek van de giften  die wij ontvangen.

Wij staan ingeschreven als Stichting Openluchttheater Engbergen  nummer 41047561

BALANS

 

Ontdek

Historie

Historie

In de jaren vijftig van de vorige eeuw, werd door het toenmalige oranjecomité van Gendringen het idee geopperd om in het Engbergse bos een mogelijkheid te creëren voor bijvoorbeeld een zanguitvoering of een toneelstuk.

Meer
Verhuur

Verhuur

Het is mogelijk ons gebouw met omliggend terrein onder bepaalde voorwaarden te huren. Het is tevens mogelijk om een parachute te huren. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden of vul het aanvraagformulier in.

Meer
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen