"Een geweldig visitekaartje!"

Openluchttheater Engbergen is voor gemeente Oude IJsselstreek een geweldig visitekaartje!

De combinatie natuur en theater trekt steevast de aandacht van jong en oud. Het heeft iets mystieks om een voorstelling in de openlucht bij te wonen.
De zon die door de boomtoppen zijn weg naar de theatervloer zoekt, of de schemer die aan een voorstelling een spannend tintje geeft.
Het openluchttheater heeft de beschikking over een chute wat ingezet kan worden bij slecht weer.

Openluchttheater Engbergen heeft een afwisselend programma en biedt een prima podium voor theatermakers in de breedste zin van het woord.
Amateurs en professionals koesteren de bijzondere ambiance en sfeer. Ze komen er graag optreden, met dikwijls de natuurrijke omgeving als decor.

Voor het toerisme in de Oude IJsselstreek is Engbergen, en het openluchttheater, een goede trekpleister, waarmee wij als gemeente erg blij zijn. Zowel inwoners van gemeente Oude IJsselstreek als toeristen van buiten de gemeente kunnen hier hun hart ophalen. Heerlijk wandelen en fietsen langs weilanden, bosranden en kronkelige riviertjes.

Het openluchttheater is in 2012 opgeknapt. Er is een nieuwe speelvloer gekomen en er zijn renovatiewerkzaamheden verricht aan de banken. Het hoofdgebouw heeft nieuw sanitair gekregen, inclusief een invalidentoilet. Er zijn ook nieuwe douches en een toilet voor de artiesten. Het beheer wordt gedaan door Stichting openluchttheater Engbergen.

Engbergen is volop in ontwikkeling

Om te voorkomen dat alle ontwikkelingen (deelprojecten) los van elkaar aangepakt worden, is er één visie opgesteld. Deze visie geeft invulling aan hoe Engbergen met de toekomst mee kan blijven gaan. Daarnaast geeft de visie aan hoe initiatieven en ontwikkelingen zodanig gestimuleerd kunnen worden zodat zij bijdragen aan de versterking van het geheel.

Als gemeente zijn wij trots een van de weinige openluchttheaters in Nederland binnen onze grenzen te hebben; een uniek theater in een bijzondere omgeving.

Ontdek

Historie

Historie

In de jaren vijftig van de vorige eeuw, werd door het toenmalige oranjecomité van Gendringen het idee geopperd om in het Engbergse bos een mogelijkheid te creëren voor bijvoorbeeld een zanguitvoering of een toneelstuk.

Meer
Verhuur

Verhuur

Het is mogelijk ons gebouw met omliggend terrein onder bepaalde voorwaarden te huren. Het is tevens mogelijk om een parachute te huren. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden of vul het aanvraagformulier in.

Meer
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen