Zomerconcert Ulftse Nachtegalen

  • Wanneer: Zondag 30 juni van 15.00 uur
  • Locatie: Openluchttheater Engbergen

Kinderkoor ‘De jonge Nachtegalen’, het jeugdkoor en vocaal ensemble ‘Luscinia’ treden samen op tijdens het Zomerconcert op zondag 30 juni 2024 vanaf 15.00 uur. Dit allemaal onder leiding van Ben Simmes en Lizette Tijdink.

Het Jeugdkoor van de Ulftse Nachtegalen 

Voor de leden van het Jeugdkoor van de Ulftse Nachtegalen is zingen hun passie. Ze gaan voornamelijk voor uitdagend klassiek repertoire en worden met uiterste precisie muzikaal geleid door hun bevlogen dirigent Ben Simmes. De lat ligt hoog. Bij concerten ontroeren ze luisteraars met hun meerstemmige klassieke a capella liederen en indrukwekkende modernere werken. Daarbij laten ze hun kracht horen. Die ligt in de harmonie, de verfijnde dynamiek en de zuiverheid.
Op het Europees Festival voor de Jeugd in Neerpelt (België) behaalde het koor in 2022 de hoogste score in de hoogste categorie. Dit jaar hoopt het koor die score te evenaren.

Luscinia

Eens een Nachtegaal, altijd een Nachtegaal. Dat geldt voor de leden van vocaal ensemble Luscinia. De dames zijn bijna allemaal begonnen met zingen bij het Jeugdkoor van de Ulftse Nachtegalen. Gegrepen door hun gezamenlijke passie, hebben zij de magie van het samen zingen nooit losgelaten. Luscinia is dan ook het Latijnse woord voor nachtegaal en een logisch vervolg op het jeugdkoor.
Het koor bestaat uit vijftien leden. Samen zingen zij uitdagende klassieke stukken, tot soms wel achtstemmige composities. Het repertoire is gevarieerd: van eeuwenoude gregoriaanse zang tot modernere werken van Arvo Pärt en Ola Gjeilo.
Met haar zuivere klanken en verfijnde dynamiek weet het koor, dat sinds de oprichting  onder leiding staat van Ben Simmes, het publiek keer op keer te raken. Dit jaar viert Luscinia haar 25-jarig bestaan.

De Jonge Nachtegalen

De Jonge Nachtegalen is het kinderkoor van de Ulftse Nachtegalen. Het koor bestaat uit kinderen van zes tot twaalf jaar, die uit de regio komen. Elke vrijdag na school repeteren ze in het clubgebouw van de Nachtegalen in Ulft. Onder leiding van hun dirigent Lizette Tijdink leren ze dan niet alleen vrolijke en mooie kinderliedjes uit allerlei landen, maar krijgen ze ook muzikale vorming. Ze leren hun stem mooi gebruiken, noten lezen, en met gebruik van de stemvork liedjes zingen van bladmuziek. Een paar keer per jaar treedt het koor op, alleen of samen met de andere koren van de Ulftse Nachtegalen.
Voor info zie ook: www.ulftsenachtegalen.nl

Zondag 30 juni
Theater open: 14:15
Aanvang: 15:00
Tickets voorverkoop: €15,00
Nun ist auch für unsere deutschen Gäste die Online-Zahlung von Tickets möglich!
Klik hier om online uw tickets te bestellen.

Kaarten zijn ook te koop bij:
– Lukassen Diervoeders, Hutteweg 2-4, 7071 BV Ulft
– By Josa, Grotestraat 49, 7081 CB Gendringen

Ontdek

Historie

Historie

In de jaren vijftig van de vorige eeuw, werd door het toenmalige oranjecomité van Gendringen het idee geopperd om in het Engbergse bos een mogelijkheid te creëren voor bijvoorbeeld een zanguitvoering of een toneelstuk.

Meer
Verhuur

Verhuur

Het is mogelijk ons gebouw met omliggend terrein onder bepaalde voorwaarden te huren. Het is tevens mogelijk om een parachute te huren. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden of vul het aanvraagformulier in.

Meer
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen
Openluchttheater Engbergen